Prelucrarea datelor cu caracter personal

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


1.1. SC ELKIN STORE SRL este inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub numarul 0005910.


1.2. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, SC ELKIN STORE SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.


1.3. Scopul colectarii datelor este:

– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate,


– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS)


– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.


1.4. Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a SC ELKIN STORE SRL, inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sub numarul 21588, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 1.3.


1.5. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.


1.6. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: str.Casin, nr 13, Bl 16 D, sc A, Et1 , Ap 5, Ploiesti, Jud Prahova, in atentia S.C. ELKIN STORE SRL, va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.

1.7. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa : str.Casin, nr 13, Bl 16 D, sc A, Et1 , Ap 5, Ploiesti, Jud Prahova,, in atentia S.C. ELKIN STORE SRL, va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:


1.7.1. rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;


1.7.2. transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;


1.7.3. notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.


1.8. De asemenea,SC ELKIN STORE SRL poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 1.3., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre.


1.9. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.


1.10. Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal in conformitate cu Regulamentul European 679/2016 (GDPR).


SC ELKIN STORE SRL, in calitate de operator, utlizeaza datele personale pe care le oferiti pe parcursul utilizarii site-ului www.prettymoda.ro sau prin plasarea unei comenzi online. Informatii personale inseamna orice tip de informatie personala ce va identifica pe dumneavoastra in nume personal (de exemplu numele, adresa, email) . Informatiile oferite in momentul in care va inregistrati sunt folosite pentru a va permite sa aveti acces la anumite parti ale site-ului www.prettymoda.ro cum ar fi reutilizarea adreselor deja salvate, posibilitatea de a vedea istoricul comenzilor anterioare, posibilitatea de a primi cupoane promotionale in functie de comenziile deja efectuate si desigur la eliberarea documentelor fiscale sau de transport in urma vanzarii de produse sau servicii.


Ce date prelucram?


SC ELKIN STORE SRL, compania care detine site-ul prettymoda.ro, este singura detinatoare a informatiilor colectate pe acest site si singura care opereaza aceste date.


Nu vom vinde, inchiria sau distribui informatiile nimanui. Colectam informatiile de la clienti pentru a putea onora comenziile si pentru a servi cat mai bine clientii nostri cu informatii complete referitoare la starea comenziilor sau a livrarii. De asemenea informatiile colectate servesc la intocmirea documentelor legale si obligatorii in raport cu institutiile statului. Informatiile minim obligatorii colectate includ: numele si prenumele, adresa de livrare, adresa de facturare, numerele de telefon si adresa de e-mail. Informatiile referitoare la cardurile bancare nu vor fi colectate sau salvate de catre site-ul nostru.


Datele mentionate mai sus sunt transmise in scopul informarii dumneavoastra si a procesarii comenzilor companiilor de curierat, procesatorilor de plati, companiei de email marketing si companiilor de marketing afiliat, cu totii in calitate de procesatori, cu toate acestea avand contracte semnate si active prin care asiguram confidentialitatea si siguranta datelor dumneavoastra.


Colectam de asemenea informatii demografice si informatii cu privire la produsele de interes si istoricul dumneavoastra de navigare prin intermediul cookie-urilor precum google analytics sau altor instrumente similare cu scopul de a optimiza si imbunatati experienta clientilor nostri.


De asemenea vom avea nevoie de informatiile referitoare la cont (adresa e-mail si parola), pentru ca dumneavoastra sa va puteti accesa ulterior contul creat.


Cum colectam datele dumnevoastra personale?


Datele dumneavoastra personale sunt solicitate in procesul de plasare a comenzilor pe site-ul nostru, dar nu inainte de a obtine de la dumneavoastra consimtamantul liber exprimat de colectare si procesare a acestor date. Astfel inainte de a finaliza o comanda va vom solicita in mod explicit acordul de a procesa aceste date si va vom oferi link-ul cu informatiile suplimentare care va vor ajuta sa intelegeti scopul, durata si drepturile ce va revin in calitate de client prettymoda.ro


Oferim de asemenea clientilor nostri posibilitatea de abonare/dezabonare la newsletterele noastre direct din pagina noastra sau prin solicitare scrisa la adresa de e-mail office@prettymoda.ro Pentru aceasta, singurele informatii pe care vi le solicitam sunt numele si adresa de email.


Cui comunicam datele dumnevoastra personale?


Datele dumneavoastra personale sunt comunicate in primul rand institutiilor statului odata cu eliberarea facturilor fiscale ce insotesc produsele vandute. De asemenea numele si adresa de email sunt folosite in comunicarea cu dumneavoastra in scop de informare si de marketing companiei de email marketing. Numele, adresa si telefonul dumneavoastra sunt transmise companiilor de curierat pentru livrarea produselor. In scopul informarii cat mai precise si in functie de interesul pe care il manifestati pe site-ul nostru informatii despre istoricul dumneavoastra de navigare sunt transmise catre companiile de marketing si marketing afiliat, iar in acest scop sunt plasate fisiere cookie personale.


Cat timp pastram datele dumnevoastra personale?


Datele dumneavoastra personale sunt pastrate pe o perioada maxima de timp pe care o impune legea sau de care avem nevoie pe durata colaborarii noastre. Astfel datele personale solicitate la plasarea comenzilor si intocmirea facturilor vor fi pastrate timp de 5 ani, asa cum prevede legea la acest moment. Adresele de email si conturile personale vor fi pastrate atat timp cat nu se solicita stergerea acestora. De asemenea datele colectate de cookie-uri pentru profilarea clientilor au termene de pastrare maxime stabilite contractual cu fiecare procesator in parte si vor fi sterse de indata ce acestea nu se mai folosesc.


Cum protejam datele dumneavoastra ?


Cand va revizuiti informatia personala, noi va oferim spre utilizare un server cu grad inalt de siguranta. Software-ul acestui server cripteaza informatia pe care o introduceti dumneavoastra, inainte de a ne fi transmisa noua. In plus, avem proceduri de securitate care acopera stocarea si divulgarea informatiilor dumneavoastra, pentru a preveni accesul neautorizat si pentru a actiona in concordanta cu legislatia din Romania referitoare la protejarea datelor. Acest lucru inseamna ca, uneori, este posibil sa va cerem sa faceti dovada identitatii dumneavoastra inainte de a va dezvalui anumite informatii personale.


Pentru a va asigura ca adresa de e-mail si parola raman confidentiale, va recomandam sa nu le impartasiti nimanui. Daca alegeti sa primiti newsletter-ul nostru care va include promotii, stiri de ultima ora referitoare la site etc, informatiile dumneavoastra de contact vor fi folosite.


Care sunt drepturile dumneavoastra si cum pot fi exercitate?


Garantam respectarea drepturilor dumneavoastra si enumeram mai jos cele mai importante dintre acestea, fara a ne rezuma doar la acestea si exprimandu-ne deschiderea de a solutiona orice neajuns ce poate aduce atingere drepturilor dumneavoastra cu privire la datele personale.


Dreptul la informare – puteti solicita oricand informatii privind activitatile de prelucrare a datelor dumneavoastra personale;


Dreptul de acces la date - orice solicitare in acest sens se poate face prin email la adresa office @prettymoda.ro sau prin posta, printr-o solicitare scrisa transmisa la adresa noastra: Ploiesti, str. Casin, nr 13, Bl 16D, Sc A, Et 1, Ap 5,  jud. Prahova, Romania.


Dreptul la rectificare – puteti cere in mod gratuit rectificarea datele personale considerate a fi gresite sau incomplete;


Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – puteti cere oricand stergerea datelor personale, atat timp cat acestea nu sunt impuse de lege


Dreptul la restrictionarea prelucrarii - puteti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care considerati ca datele sunt gresite sau inexacte


Dreptul de opozitie – puteti sa va opuneti prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim


Dreptul la portabilitatea datelor - puteti primi datele personale pe care ni le-ati furnizat sau puteti solicita ca respectivele date sa fie transmise altui operator sau procesator


Dreptul de retragere a consimtamantului – un consimtamant acordat anterior poate fi oricand retras. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarile anterioare retragerii ramanand in continuare valabile


Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate - puteti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, va puteti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si puteti contesta decizia


Dreptul de a depune plangere - puteti depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal


Dreptul de a va adresa justitiei

 

 Va vom informa daca apar schimbari in politica noastra de confidentialitate care pot afecta modul in care utilizam informatia furnizata de dumneavoastra. Cu toate acestea, noi ii incurajam pe utilizatori sa fie responsabili in ceea ce priveste confidentialitatea datelor personale si sa verifice din cand in cand regulile stipulate de aceasta politica, pentru a-si reactualiza preferintele.